Over

Over M.A.C. Mova '83

Korte historie M.A.C. Mova '83
We schrijven 1983. Een aantal topcrossers uit Boekel wil "thuis" een KNMV wedstrijd rijden. Een groep fans wil dit realiseren. Op 5 april 1983 wordt een nieuwe vereniging geboren; Motor en Auto Club Motorclub Opgericht Vijf April '83. Een rijke Boekelse historie als 'motorsport walhalla van Nederland' wordt nieuw leven ingeblazen.

Jaren 50
Al in het begin van de jaren 50 kwam Boekel voor in alle motorsportkalenders wereldwijd. Heden is de vereniging uitgegroeid tot een 'multifunctionele' motorsport vereniging. In de loop van de jaren is de club actief in Cross, Wegrace, Toer en sinds een aantal jaren ook Supermoto. Van historische race- en cross motoren tot supermoderne weg motoren en van jeugd tot veteraan.

Behalve in Nederland, is M.A.C. Mova '83 ook een begrip geworden buiten de landsgrenzen. Elk jaar weer wordt met succes een internationaal cross- en wegrace evenement georganiseerd. Vele 'toppers' uit het verleden, uit binnen- en buitenland, vinden moeiteloos de weg naar Boekel en zijn circuits als 'BEZUIDENHOUT' en 'DE KLEINE BURGT' een begrip.

Mova-Rit
Tweede PINKSTERDAG is de vaste datum dat honderden toerrijders naar Boekel komen voor de, van oudsher, prachtige Mova-rit. Ook hier komen rijders uit binnen- en buitenland. Maar niet alleen de sport is belangrijk. M.A.C. Mova '83 behartigt de belangen van ELKE motorrijder. Regelmatig worden daarom ook thema avonden georganiseerd voor de motorrijder uit de regio.


Kortom, M.A.C. Mova '83 is een begrip in de motorsport. Ook Boekel was en is een dorp dat leeft met en voor de motorsport.